Til forsiden

Om Jannicke Wiel

Jannicke Wiel har magistergraden i filosofi fra Universitetet i Oslo, og er sertifisert filosofisk praktiker (medlem i Norsk Selskap for Filosofisk Praksis, www.nsfp.no). Under sine åtte år i India studerte Jannicke indisk filosofi, meditasjon og yoga. Driver til daglig Oslo Yoga på Sagene hvor hun har kurs i klassisk yoga, dynamisk yoga, gravideyoga, barselyoga, somayoga og Bevisstgjøring gjennom Bevegelse (Feldenkraismetoden).

Jannicke jobber i skjæringsfeltet mellom filosofi og helsefag, mental og fysisk bevisstgjøring, og er opptatt av å bruke bevegelse, samtale og meditasjon til å finne nøkkelen til det som kan gi den enkelte et bedre liv.

CV

1989: Avsluttet International Baccalaureate (IB) på Berg vdg skole.

1989-90: Reiste til International Meditation Institute, Himalaya, India for meditasjons- og filosofistudier. Begynte med yoga.

1990-92: Tok cand.mag.-graden på Universitetet i Oslo med grunnfag i filosofi (metafysikk med fordypning i Enhets-filosofi i øst og vest), mellomfag i sosiologi (organisasjonssosiologi med mellomfagsoppgave om i identitet og forandring i organisasjoner), semesteremne i Sanskrit og semesteremne i Livssyn og Etikk.

1992-2000: Studier i India i meditasjon og filosofi.

1994: Mellomfag i filosofi (mellomfagsoppgave om vegetar-etikk).

1998:Magistergrad i filosofi med avhandlingen "What is Freedom and How Can It Be Attained? - An Exploration of Swami Shyam's philosophy".

1998: Sertifisert Somayoga-instruktør under veiledning av Danielle Monoz ved International Meditation Institute.

1999-2002: Skrev artikler for norske ukeblader og magasiner, bl.a. KK, Vi over 60, og Alternativt Nettverk.

2000: Studietur til Kerala, Syd-India (med fokus på Ayurveda og syd-indisk oljemassasje.

2001: Jobbet som yogainstruktør, retreat-vertinne og massør på kursgården Cas Bernats på Mallorca.

2001-2005: Tok utdannelsen i Feldenkraismetoden i Norge.

2001-2004: Regelmessige studieturer til Canada og USA, til ulike yogasentre i Vancouver, New York og San Francisco. Studier med feldenkraistrener Russell Delman ved Esalen instituttet, California.

2002: Startet yogaundervisning i Norge på treningssentre og yogastudioer. Startet Oslo Yoga. Startet Norges første kurs i somayoga.

2003: Etablerte Oslo Yogas virksomhet på Sagene Samfunnshus med ukentlige kurs i klassisk yoga, dynamisk yoga (Yoga Flyt), somayoga, gravideyoga og barselyoga.. Holdt dagsseminarer basert på yoga og øvelser for økt selv-refleksjon og bevissthet for ansatte i den offentlige forvaltning gjennom Statskonsult.

2003: Startet Norges første kurs i barselyoga.

2004-2005: Tok utdannelsen i Filosofisk Praksis gjennom Norsk Selskap for Filosofisk Praksis. Underviste på Yogafestivalen på Ängsbacka kursgård i Värmland.

2005: Utga fire yoga instruksjons CD'er: "Yoga flyt", "Klassisk yoga", "Gravideyoga" og "Somayoga".

2005- : Arrangør for Oslo Yogafestival.
Leder en kveld i måneden med Eksistensiell Yoga, filosofiske gruppesamtaler, eller Interaktiv Meditasjon (dyader).
Sertifisert filosofisk praktiker. Medlem i Norsk Selskap for Filosofisk Praksis. Tilbyr individuelle samtaler (filosofisk praksis).
Autorisert feldenkraispedagog. Medlem i NFAFP (Norges Forbund for Autoriserte Feldenkraispedagoger). Underviser i Feldenkraismetoden individuelt og i grupper.
Utgir artikler om ulike temaer tilknyttet yoga på www.osloyoga.no

2006: Deltok på Advanced Teachers Training "Embodying the Flow" med vinyasa-yogalærer Shiva Rea i USA.

2006- : Redaktør for NFAFPs nyhetsbulletin.